Святкуємо Стрітення!!!

2017-02-17

/Files/images/DSC06441.JPG

Величезна подяка чудовим батькам наших прекрасних дітлахів за їхню підтримку, розуміння, людяність, за нашу співпрацю у вихованні малечі!!!

"Якщо хочеш пізнати націю - вивчай її традиції". Цього мудрого народного повчання дотримується і наш дошкільний навчальний заклад.

Стрітення - одне з найбільших християнських свят, яке відзначається на 40-й день після Різдва - 15 лютого. Казали, що "в цей день Зима Весну зустрічає, заморозити її хоче, та сама лиходійка від свого хотіння тільки потіє".
З давніх-давен це свято чекали з особливим нетерпінням. Його урочисто відзначали, а тому приурочувалося до нього чимало звичаєвостей як церковних, так і побутово-господарський.

Надзвичайно цікаво, по-родинному затишно, але емоційно-піднесено пройшло святкування Стрітення і в нашому закладі. Малята із задоволенням приймали участь у святковому дійстві. Приходу Зими, у виконанні вихователя Малицької Н. О., раділи всі, бо кожен любить зимові розваги та ігри. А прихід чарівної, ніжної Весни (вчитель – логопед Павлюк Т. С.) не залишив байдужим нікого!!! Особлива подяка головному креативному організатору і ведучій свята неперевершеній Каранді Вірі Федорівні(вихователю старшої групи "Волошка") та музичному керівнику Брикун Олені Миколаївні, за чудові хореографічні постановки.

У нашому садочку знають про традицію випікати пташок-жайворонків, щоб вони весну закликали, тому і пригощали ними всіх гостей ДНЗ. Учасники свята і співали, і танцювали, водили хороводи, закликаючи весну. А загалом – подарували всім незабутні враження!

А закінчилося свято традиційним благодійним ярмарком, на якому продавали солодощі та різноманітні смаколики, приготовані чарівними і талановитими мамами.

Результатом святкового торгу стало зібрання 5590 грн. Частина солодощів разом із дитячими малюнками були передані бійцям в АТО через волонтерську групу Юрченка Сергія Івановича, а на зібрані кошти закуплено необхідні речі для дитячого будинку «Надія» в с. Мокрець Броварського р-ну.

Свято відбулося! Воно подарувало гарний настрій, задоволення і дітям, і дорослим та незабутні фотографії на згадку.

Фото в галереї нашого сайту!

Кiлькiсть переглядiв: 126

Коментарi